Nabbipärlor, vad sjutton är det?

nabbipärlorDe flesta har ingen aning om vad nabbipärlor är ifall man frågar en vanlig Svensson. För den som är lite insatt så är nabbipärlor helt vanliga pärlor. De man kan hitta i hinkar i den lokala hobbybutiken, eller på Ica. Dock står det oftast inte nabbipärlor på hyllan där priset står, eftersom nästan ingen vet vad det är för något. I ett rent själviskt intresse för att sälja mer har dom som säljer nabbipärlor till konsumenter adopterat ordet ”pärlor” för att marknadsföra produkten. Den som har varit inne i en hobbyaffär vet ju att det finns en halv miljon olika sorters pärlor idag, så ett sådant samlings namn känns lite otillräckligt. Du kan komma in på en hobbybutik och säga att du vill ha pärlor, och få ett tiotal frågor som följd för att bestämma precis vilken sorts pärla du letar efter. Ja, till mina barn så dom kan pärla ihop något hemma vid köksbordet så klart! Jasså, säger dom, då är det ju nabbipärlor du letar efter, inte pärlor. Pärlor skulle kunna vara de vita pärlorna man använder i halsband och örhängen, eller de man pärlar med, så kom ihåg att vara specifik nästa gång du söker pärlor.